Dags för semifinaler i amerikansk fotboll

2016-07-01 | FemPers padlock

SPORT

I helgen spelas semifinaler i amerikansk fotboll. Örebro Black Knights tar emot Västerås Roedeers på hemmaplan på Rosta gärde. Västerås Roedeers tog sig till semifinal genom att slå Jönköping Spartans tidigare i juni och säkrade därmed en fjärdeplats i serien. Örebro Black Knights som har varit på gång redan tidigare säsonger, med många spelare i landslaget, har denna säsong helt slagit knock på sina motståndare. De är hittills obesegrade med sex raka vinster. De blev också i våras det första laget att någonsin besegra Stockholm Mean Machines. Semifinalen spelas klockan 11 på lördag. Arrangörerna meddelar att det kommer att finnas en speaker – som ska kommentera och pedagogiskt guida publiken genom spelet. Besökare uppmanas också ta med sig filtar att sitta på då det inte finns några läktare vid planen.

Den andra semifinalen står mellan fyrfaldiga mästarna Stockholm Mean Machines och Arlanda Jets. De två lagen möttes i finalen 2014 då Stockholm gick segrande ur. Nu står kampen alltså om vilket av lagen som ska ta sig till finalen och Arlanda Jets vann deras senaste möte i början av juni med 7-0 efter att båda lagen visat upp ett gediget försvarsspel. Semifinalen mellan dem spelas klockan 15 på lördag på Midgårdsvallen i Märsta. Arrangörerna meddelar att publik iklädd Arlanda Jets-kläder kommer in gratis, annars är inträdet 50 kronor.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: