Kosovare Asllani.

Fotboll: Kosovare Asllani i truppen till OS i Rio

2016-06-28 | Bella Frank padlock

SPORT

Kosovare Asllani är med i den svenska OS-truppen i fotboll som presenterades under tisdagskvällen av förbundskapten Pia Sundhage. Knappast förvånande med tanke på den starka insats hon gjorde i de två EM-kvalmatcherna i början av juni. En annan som finns med är Stina Blackstenius som gjorde sin debut i a-laget förra året.

OS-TRUPPEN I FOTBOLL:

Målvakter: Hedvig Lindahl, Hilda Carlén

Backar: Nilla Fischer, Magdalena Ericsson, Jessica Samuelsson, Emma Berglund, Linda Sembrant, Jonna Andersson.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Kosovare Asllani, Elin Rubensson, Lisa Dahlkvist, Emilia Appelqvist, Stina Blackstenius, Sofia Jakobsson, Fridolina Rolfö, Lotta Schelin, Olivia Schough.

Emilie Lundberg, Hanne Gråhns, Amanda Ilestedt, Pauline Hammarlund är reserver.

Relationen mellan förbundskapten Pia Sundhage och Kosovare Asllani har inte alltid varit friktionsfri. I höstas petades hon från landslaget då Sundhage ansåg att Asllani inte hade tillräckligt med speltid från sin dåvarande klubb PSG i benen. Därför var Asllani inte med i landslaget i OS-kvalet i Nederländerna i mars i år. Men i början av året flyttade Asllani från PSG till Manchester City, en klubb där saker har fallit på plats. Och när hon fick chansen att igen spela i landslaget när Sverige mötte Polen och Moldavien i början av juni gjorde hon det med övertygelse och gjorde bland annat två mål fantastiska mål när Sverige vann mot Moldavien med 6-0.


Sydafrika i premiärmatchen

Det har varit hård konkurrens om platserna till OS-truppen, som bara ger 18 spelare chansen att delta till skillnad från mästerskap som EM och VM där 23 spelare får tas ut. En annan spelare som får chansen att spela i OS i Rio de Janeiro i augusti är Stina Blackstenius från Linköping FC. Blackstenius gjorde succé i U19-EM i Israel förra sommaren, hon gjorde två mål i guldfinalen mot Spanien. Redan vid hemkomsten till Arlanda efter EM hälsade Sundhage och assisterande förbundskapten Lilie Persson de nyblivna guldvinnarna till a-laget och flera av dem tog under hösten förra året chansen. Stina Blackstenius var en av de som debuterade, och nu får hon alltså chansen att spela i OS.

Tidigare skadade Emilia Appelqvist har det funnits frågetecken kring, men hon finns med i truppen. Sverige spelar i grupp E, och spelar sin första match mot Sydafrika den 3 augusti, därefter väntar värdnationen Brasilien, med legendaren Marta, den 7 augusti. Sista matchen i gruppspelet är mot Kina den 9 augusti. Nu väntar först träningsläger i Kalmar den 18-22 juli, och en träningslandskamp mot toppnationen Japan den 21 juli.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: