Afrah Nasser i Rådhuset i Stockholm

Afrah Nasser prisas med Pennskaftet

2016-04-26 | FemPers padlock

KULTUR

Afrah Nasser i Feministiskt perspektiv:

2015-05-19 | Tystnad är ett brott mot freden

2014-08-29 | Den arabiska vårens feministiska bloggare

2014-08-22 | Afrikanska feminister når världen

2014-07-11 | Jemen, Sverige och feminism

2011-12-16 | Reflektioner kring UD:s fredsprisceremoni

Föreningen för kvinnliga journalister och fotografer i Västsverige – Pennskaftet – har utsett årets mottagare av Pennskaftspriset. Priset tilldelas Afrah Nasser med motiveringen:

”Journalisten, bloggaren och numera göteborgaren Afrah Nasser tilldelas Pennskaftspriset för att hon i sann Pennskaftsanda fortsätter kampen för demokrati och yttrandefrihet, trots övervakning och hot. Via ett stort nätverk ger hon oss berättelser och bilder från det isolerade Jemen. Med sin blogg har denna modiga kvinna blivit en av världens viktigaste röster från Mellanöstern.”

Journalisten Afrah Nasser började blogga i hemlandet Jemen under den arabiska våren 2011. Hon blev snabbt uppmärksammad av världens stora medier. Numera bor hon i Göteborg där hon arbetar som frilansjournalist, bland annat för Feministiskt perspektiv, samt bloggare och människorättsaktivist. Hon är medgrundare av den ideella organisationen The Jemeni Salon.

Pennskaftspriset delas ut årligen sedan 1989 till en eller flera kvinnliga journalister i Västsverige som gjort ett föredömligt journalistiskt arbete. Till prissumman på 10 000 kronor har de västsvenska medierna Borås Tidning, Göteborgs-Posten, GT, Sveriges radio och SVT bidragit. Årets jury har bestått av journalisterna Katarina Berg, Carina Haglind Ahnstedt och förra årets pristagare Siri Reuterstrand.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: