Regnbågsflagga på FC Rosengårds nya matchställ

2016-03-08 | FemPers padlock

SPORT

FC Rosengård blir det första svenska fotbollslaget att bära regnbågsflagga till stöd för hbtq-personer på sina matchställ, rapporterar Svt. Sedan knappt två år har ishockeylaget Kiruna IF haft matchställ i regnbågsfärgerna. FC Rosengårds regnbåge blir betydligt mindre och placerad på övre delen av ryggen, men har redan hyllats i sociala medier.

– Vi har förstått att vi har möjligheten att visa att vi är förebilder för yngre personer. Också de som har identitetsfunderingar eller vill hålla på med någon sport men inte vet om de är välkomna eller om de skulle vara säkra. Men också för att visa att andra kan relatera till dem, säger Anita Asante, försvarare i FC Rosengård till Svt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: