#8mars: Uttalande av fängslade feministen Khalida Jarrar

2016-03-08 | FemPers padlock

UTRIKES

Khalida Jarrar, den palestinska feministen och ledamoten av det palestinska parlamentet, Palestinian Legislative Council, dömdes i höstas till 15 månaders fängelse av israelisk domstol. Inför internationella kvinnodagen har hon gjort ett uttalande via sin advokat Hanan al-Khatib från fängelset HaSharon. Hon skriver att hon liksom andra palestinska kvinnor i israeliska fängelser är kämpande fångar och en del av den palestinska kvinnorörelsen, och att deras kamp kommer att fortsätta till dess att de uppnår frigörelse från den israeliska ockupationen, frigörelse som kvinnor från alla former av orättvisa, förtryck, våld och diskriminering. ”På den här dagen så uppmärksammar palestinska kvinnor detta i ljuset av ockupationens brott mot palestinska kvinnor, barn, gamla och unga.”, skriver Khalida Jarrar bland annat i uttalandet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: