#endagpåfisken: Finfin filé

2016-02-23 | Jyothi Swahn Bai padlock

EKONOMI/EN DAG PÅ FISKEN

”En dag på fisken” är en återkommande serie där Jyothi Swahn Bai beskriver episoder ur vardagen på en fiskavdelning, i en livsmedelsaffär, i en helt vanlig del av Sverige 2016. Publiceras varannan tisdag.

SERIEN/#endagpåfisken

2016-05-03 Trevlig dag

2016-04-12 Byrackan

2016-03-15 Ärkesvin

2016-02-23 Finfin filé

2016-02-16 Pionjären

”Jag och lillesyrran blev alltid mobbade för vår seghet i att utöva saker när vi var yngre. I dag var det en kund som ville påpeka att jag var seg fast jag inte var det.

Jag hade frågat vad han ville ha: En filead lax. Så jag tar med mig laxen och ska fixa den. Inte ens minut börjar gå förrän han gormar till min kollega som är en kille: ’Ah, du borde kanske gå in i hjälpa henne där inne’, och så börjar de gapflabba.

Så jag tar laxen och ställer mig i dörröppningen och säger: ’Lilla gumman attityden kan du ta och sluta med, jag får allergiska besvär av det.’

Då säger kunden: ’Ah men jag pratade inte med dig’, varpå jag tittar honom stint i ögonen: ’Jag vet. Du pratade över mig!’

Hahaha, han hade ingen kontring och började svara förlåtande att jag skulle ta den tid jag behövde, så jag gjorde det och f-n vilken fin filead fisk det blev!”

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: