Feministiskt perspektiv utkommer på tisdagar och fredagar.

Feministiskt perspektiv söker kulturredaktör

2016-02-15 | FemPers padlock

KULTUR

Vill du vara med att bredda inhemsk kulturbevakning ur ett feministiskt perspektiv? Sök tjänsten som Feministiskt perspektivs kulturredaktör! Vi söker en skrivande redaktör med erfarenhet av redigering, nyhetsvärdering, med god kännedom om det feministiska fältet och en feministisk grundsyn.

Nu utlyser vi tjänsten som Feministiskt perspektivs kulturredaktör. Tjänsten är på 50 procent av en heltid och uppdraget är att vara en av fem redaktörer med gemensamt ansvar för den löpande utgivningen av Feministiskt perspektiv två gånger i veckan.

Vi söker en skrivande redaktör med kunskap om minst ett, men gärna flera fält inom kulturområdet och kännedom om forskningen som rör sektorn. Arbetet omfattar text-, webb- och bildredigering varför språk- och formkänsla är viktiga inslag. Redaktionell erfarenhet av nyhetsvärdering likaså.

Grundläggande kunskap inom både journalistik och feminism, god kännedom om det feministiska fältet, feministiska aktörer samt ett brett feministiskt kontaktnät är viktigt, liksom en feministisk grundsyn, god samarbetsförmåga och prestigelöshet.

Vi kommer under 2016 tillsätta tjänster motsvarande 90 procent sammanlagt, varav 40 procent handlar om kommunikation, digital bild- och formredigering samt marknadsföring. Beroende på kvalifikationer, erfarenhet och intresse kan dessa tjänster sammanfalla i en och samma.

Vi kommer att beakta alla svar ur ett intersektionellt perspektiv för bredast möjliga erfarenhetsbas inom redaktionen. Vi kommer även att sträva efter bredd vad gäller feministiska inriktningar och politisk åskådning.

Feministiskt perspektiv tillämpar likalön och praktiserar, med vissa begränsningar, fri arbetstid och valfri arbetsplats med Stockholm som bas och med sociala medier som inomredaktionellt verktyg.

Vi önskar en välskriven, kärnfull ansökan med relevans för kriterierna ovan, med två talande länkar till relevanta texter, en lämplig referent och en beskrivning av vad du tycker att Feministiskt perspektivs kultursida bör innehålla, samt fem konkreta artikelidéer som du skulle vilja se på kulturen. Mejla ansökan till info@feministisktperspektiv.se senast 15 mars – märk ”kulturredaktör”.

Alla feminister beaktas – välkomna att söka!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: