Sydkorea går i bräschen för våldtagna kvinnor

2016-01-08 | Gordana Malešević padlock

UTRIKES

RELATERAD ARTIKEL:

2015-12-04 Statsmakten förminskar kidnappade kvinnors livsberättelser

2015-10-27 Filippinerna: Sexuella trakasserier mot yrkesjournalister

2015-08-04 ”Den våldsamma politikens pris” tilldelades president Aquino

2015-07-14 Sweetie visade vägar att hindra sexövergrepp på nätet

2015-02-06 Filippinernas kvinnoparti kämpar mot fattigdom

Efter decennier av diskussioner kom Sydkorea och Japan den gångna veckan fram till en överenskommelse gällande de kvinnor som japanska ockupationsmakten kidnappade och våldtog under förra seklet. Enligt avtalet ska Japan be officiellt om ursäkt och en fond på en miljard yen, motsvarande 70 miljoner kronor, skall sättas upp för de utsatta kvinnorna. Överenskommelsen mellan Sydkorea och Japan har lett till att Taiwans president Ying-jeou Ma vill se att samtalen med Japan gällande de taiwanesiskor som kidnappades och våldtogs av den japanska ockupationsmakten återupptas och behandlas skyndsamt. Avtalet mellan Sydkorea och Japan har även lett till att filippinska Gabriela kvinnopartiet i ett öppet brev uppmanar president Benigno Aquino III att ta sitt ansvar och söka liknande överenskommelse å filippinska kidnappade och våldtagna kvinnors vägnar.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: