Minister Aida Hadzialic reagerar på mobbing på idrottsgymnasier

2016-01-08 | FemPers padlock

SPORT

Gymnasieminister Aida Hadzialic reagerade på torsdagen på den rapport av Skolinspektionen som riktar hård kritik för bland annat olika typer av mobbingliknande beteende på flera undersökta idrottsgymnasier. Hon sade till Sveriges radio att hon ser allvarligt på att kränkande behandling används mot elever som en form av bestraffning.

Sveriges radio rapporterade under torsdagen att Skolinspektionen i en ny rapport har undersökt 30 slumpvis utvalda idrottsgymnasium i landet. Av granskningen framgår att på flera gymnasier förekommer mobbing och kränkande behandling mot elever som en form av bestraffning till exempel när elever har förlorat en match eller liknande, eller mellan elever där yngre elever förväntas städa upp efter äldre elever efter en träning.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: