Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani lämnar PSG

2016-01-05 | Bella Frank padlock

SPORT

Kosvare Asllani bryter med Paris Saint Germain. Det meddelade hon på sociala medier under måndagen. Det är ännu inte känt var eller för vilken klubb hon kommer att spela för framöver. Under hösten fick hon mindre speltid i PSG, vilket riskerar att påverka hennes spel i landslaget.

På måndagen blev det klart att Kosovare Asllani lämnar den klubb hon spelat i de drygt tre senaste åren, PSG i Frankrike. Hon skriver på sociala medier att hon är tacksam över åren i klubben i Paris, men att det är dags för henne att gå vidare till nya utmaningar och att hon därför bryter kontraktet med PSG.

– Jag vill tacka alla PSG-supportrar för att ni hejat på mig och laget under mina tre och halvt år i klubben, skriver Kosovare Asllani på Instagram:

– Jag vill tacka mina lagkamrater, jag har nu vänner här för livet. Jag önskar dem lycka till i framtiden. Tack.

Kosovare Asllani skrev kontrakt med PSG 2012 och har sedan dess varit med om att föra klubben till en andraplats i den franska ligan tre år i rad, och hon har gjort 39 mål på 59 matcher. Redan tidigare har hon aviserat att hon inte skulle fortsätta i klubben efter sommaren 2016 då kontraktet skulle gå ut, men mot slutet av hösten fick hon mindre speltid och i december skrev Fotbollskanalen att Asllani sannolikt skulle gå vidare från klubben redan nu i januari. Förbundskapten Pia Sundhage har också varnat för att om Asllani inte får ordentligt med speltid i ett av Europas topplag så riskerar hon att förlora sin plats i landslaget:

– För Kosovare handlar det om att prestera. Gör hon det blir hon uttagen. Men för att lyckas på internationell nivå, så måste man spela 90 minuter vecka in och vecka ut. Det måste Kosovare också göra, sade Pia Sundhage till Sport Expressen i slutet av november.

Kosovare Asllani har haft en tung höst privat, då en anhörig drabbats av cancer. Enligt hennes agent Arash Bayat har hon inget att bevisa för någon utan bör ha en självklar plats i det svenska landslaget. Bayat har sagt att det inte är aktuellt för spel i allsvenskan men att Asllani gärna kan tänka sig att stanna i Frankrike för en annan klubb. Flera svenska spelare finns i Frankrike, bland annat Lotta Schelin som spelar för Lyon, och Sofia Jakobsson som spelar i Montpellier.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: