Jenni Asserholt, Damkronornas lagkapten.

Damkronorna pressade Kanada

2016-01-04 | Bella Frank padlock

SPORT

Sverige var nära att ta poäng mot hockeygiganten Kanada på måndagen. Vid ordinarie matchtid var resultatet oavgjort, och matchen avgjordes till slut på straffar. Kanada vann med 2-1. Damkronornas lagkapten Jenni Asserholt var Sveriges målgörare. Nästa match blir på onsdag då Sverige möter Ryssland.

På måndagen drog sexnationsturneringen Women's Nation Cup i ishockey i tyska Füssen igång. Sverige mötte Kanada och lyckades så när rå på Kanada som tillsammans med USA är det absoluta topplaget i världen. Vid ordinarie matchtid var det oavgjort, 1-1. Matchen avgjordes på straffar där Kanada till slut kunde ta hem segern med 2-1.

Förbundskapten Leif Boork var på det stora hela nöjd med insatsen trots att laget saknade riktigt matchtempo så här första matchen efter juluppehållet:

– Det var en match som gick i vågor, ömsom bra och ömsom sämre insatser. Jag är emellanåt missnöjd med markeringsspelet i egen zon som vi varit noggrannare i tidigare.

– I både powerplay och boxplay har vi några bra och några sämre sekvenser, säger han på Swehockey.se

Leif Boork var särskilt nöjd med några spelare, bland annat Minatsu Murase i mål, liksom Pernilla Winberg, Linnea Bäckman och lagkapten Jenni Asserholt som också gjorde Sveriges mål.

Nu väntar Ryssland på onsdag, ett lag som Sverige mötte kvartsfinalen i VM i Malmö förra våren, en match som man först hade grepp om, men sedan förlorade till Ryssland.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: