(V)eckokurs utan andrum

2016-01-03 | FemPers padlock

INRIKES

På lördagen startade Ung vänsters årliga veckokurs i Motala. Kursen handlar om lokal organisering, att driva kampanjer och att förstärka sitt interna arbete och samlar ett hundratal av ungdomsförbundets medlemmar från hela landet. Den innehåller även en utbildning för blivande instruktörer i feministiskt självförsvar. Dessutom lanserar Ung vänster sin kommande kampanj – där regeringen uppmanas att höja skatten.

– Vi har ett simpelt förslag i vår nya förbundskampanj, som lanseras här på veckokursen. Vi framför det till regeringen i all enkelhet, men utan en sekunds tvekan: höj skatten, sade Hanna Cederin, Ung vänsters förbundsordförande, i sitt invigningstal

Talet avslutades med denna avsiktsförklaring:

– Regeringen har bett om andrum och vi har lovat att ge dem motsatsen. Därför är vi här i Motala. Under de här fyra dagarna ska vi tillsammans prata radikal praktik och teori och lära oss av varandra. Veckokursen är fyra dagar helt utan andrum.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: