Örebro Black Knights vs Stockholm Mean Machines i SM-final.

Amerikansk fotboll: Örebro jagar sitt första SM-guld

2015-09-18 | Bella Frank padlock

SPORT

Stockholm Mean Machines kommer att göra allt för att ta sitt fjärde raka SM-guld i amerikansk fotboll imorgon. Men uppstickarna Örebro Black Knights hoppas kunna få dem ur spel och spräcka segersviten:
– De måste ju förlora någon gång, säger Bea Lundstorp, Örebro Black Knights.

Relaterat material:

Amerikansk fotboll: Svensk trupp med EM-guld i siktet

”Du ska vara stor, stark och snabb på offensiva linjen”

Kollisionssporten som kräver snabbhet, hjärna och hjärta

Stockholm Mean Machines vann stort i säsongens första match

Säsongsstart: Genrep för Stockholm Mean Machines

Zinkens IP öppnar grindarna för besökare klockan 11 imorgon förmiddag. En timme senare är det dags. Dags för den fjärde SM-finalen någonsin i amerikansk fotboll. Stockholm Mean Machines har alltså vunnit alla tre finaler hittills. Förra året vann de just i Örebro på Behrn Arena, och slog Arlanda Jets. Örebro Black Knights som så gärna hade spelat final på hemmaplan fick vänta och se tiden an. Men imorgon går supporterbussen till Stockholm för att heja fram sitt lag till seger. Det är en stor utmaning – Stockholm Mean Machines har inte bara vunnit alla SM-guld hittills, utan är också obesegrade genom alla serierna. Men för Bea Lundstorp och de andra i laget är det bara att ösa på:

– Vi kommer att köra allt vi har, vi kommer att ge hundra procent matchen igenom och hoppas att vi tar hem ett guld, säger hon.


Bea Lundstorp, här på landslagslägret på Bosön i somras.


Bea Lundstorp har spelat amerikansk fotboll i tre år, och spelar också i landslaget. Hon spelar på den offensiva linjen. Hur spelar man då mot ett lag som är hittills obesegrade?

– Det hoppas jag att våra coacher har räknat ut. De måste ju förlora någon gång, säger hon.

Hon säger att det är fantastiskt att vara i final och att hon kommer att se till på att behålla lugnet matchen igenom:

– Jag ska se till att laget, alla, gör sitt bästa, att peppa om det går dåligt, men framför allt tänka att det här är vår match.

Om Örebro Black Knights slår från ett klart underläge, så har Stockholm Mean Machines desto mer att försvara. Huvudcoach Thomas Larsson – tillika förbundskapten – säger att det naturligtvis kan vara svårt att vara den som alla vill åt:

– Risken finns alltid, det är alltid enklare att jaga än att bli jagad. Men det är något vi har pratat om, det får inte hända att vi sjunker, och samtliga spelare strävar hela tiden att bli bättre. Men hur det går vet vi först på lördag, säger han och förklarar att det trots att laget redan hämtat hem tre guld är väldigt kul att vara i ännu en final:

– Det är jätteroligt, tjejerna har jobbat hårt och ligan blir jämnare och jämnare.


Thomas Larsson.


Hur kommer ni lägga upp spelet?

– Vi kommer fortsätta köra på det som varit våra styrkor, springspel och passningsspel. Vi har lite nya formationer och spel, som motståndarna inte sett under säsongen. Defensivt ska vi göra det vi ska för att stoppa Örebro, vi vet att de springer mycket med bollen, men vi vet hur vi ska agera mot deras springspel.


Hur har den här säsongen varit jämfört med tidigare säsonger?

– Bra, det är kul med lite nya lag i serien, Göteborg Marvels. Det har varit ett intressant upplägg med två konferenser (divisioner) i stället för en rak serie, tidigare var det så att alla möter alla, nu har vi haft dubbelmöte med de i samma konferens och enkelmöte med de som är i den andra. Vi har bara mött Örebro en gång i år. Det är roligt, vi vet inte riktigt var vi har dem, så det ska bli intressant.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: