Svenska cupen: Linköping tog hem guldet för andra året i rad

2015-08-09 | Bella Frank padlock

SPORT

Linköping FC vann över FC Rosengård med 2-0 på söndagseftermiddagen. Charlotte Rohlin fick inför en lycklig hemmapublik lyfta bucklan för sitt Linköping som vann Svenska cupen för andra året i rad. En av målhjältarna var Stina Blackstenius som nyligen blev Europamästare med U19-landslaget:
– Självklart känns det kul att vara i bra form och göra mål.

Cupfinalen avslutade årets upplaga av fotbollsfestivalen Winning Ground som har pågått under helgen. Winning Ground hölls för första gången förra året och syftet är att fortsätta den fest som skapades under fotbolls-EM 2013. Till Linköping kommer lag för tjejer i åldrarna 10-12 från många olika håll i Sverige och i år liksom förra året deltog organisationen Futebol da Forca med lag från sin öppna träning. Många av lagen fanns på plats på läktarna och hejade fram Linköping till segern, sammanlagt såg 5 600 personer matchen.

Söndagens cupseger är Stina Blackstenius andra på två år, Linköping vann Svenska cupen även förra året. Som nybliven Europamästare har hon inte haft någon ledighet att tala om, lite återhämtning efter EM i Israel, men sedan direkt in i klubbfotbollen.

– Såklart har ju guldet i EM betytt mycket, det skapar mycket känslor, glädje och energi som jag kan ta med ut på planen, säger Stina Blackstenius efter matchen.

Hon gjorde 1-0-målet för Linköping, framspelad av Pernille Harder, alldeles innan halvtidsvilan.

– Pernille slår en fin boll i djupled och jag får ett bra avslut. Bollen kom bakom mig, men det var en väldigt fin passning och det var bara att löpa på bollen.

– Det handlar ju mycket om vad alla andra gör på plan också, men självklart känns det kul att vara i bra form att det blir mål.


Charlotte Rohlin.Stina Blackstenius och Venera Rexhi.


Stina Blackstenius spelade från start, något hon var nöjd med:

– Det är fantastiskt roligt, och jag strävar efter att spela från start och så mycket jag får, jag tycker också att Pernille och jag kompletterar varandra.


Linköpings assisterande tränare Martin Sjögren berömde efter matchen Stina Blackstenius bland annat för hennes goda fysik. Sjögren menar att cupformen passar laget och gruppen bra, vilket statistiken också visar. Linköping bildades 2003 och har deltagit i Svenska cupen tio gånger, och vunnit fem gånger.

– Tradition är ganska stark inom fotboll och Linköping är av traditionen ett bra cuplag, jag tror spelformen passar vår grupp bra. Vårt nästa steg är att prestera i varje match.

Linköping ligger på en tredjeplats i Allsvenskan, efter Rosengård och Eskilstuna United, och har på bara några veckor slagit Rosengård för andra gången. 2-0-målet gjordes av inhopparen Vera Dyatel, också det efter en fin passning av Pernille Harder.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: