Erotisk konst från 1790, Kangra style, Punjab.

Penisfixering och orgasmproblem hänger ihop

2015-06-22 | Sandra Dahlén padlock

KRÖNIKA/INRIKES

”Män vet helt enkelt inte alltid vad kvinnor vill ha – och kanske inte alltid kvinnor själva vet det heller”, konstaterar Sandra Dahlén. Hon minns ett samtal mellan en grupp kvinnor på en uteservering förra sommaren där det manliga organet – och dess relativa betydelse för sexlivet – stod i centrum.

Äntligen är det sommar och en kan hänga på uteserveringar – jag älskar det! Nu vet jag inte varför jag känner att jag måste förtydliga här men: uteservering betyder inte alltid alkohol – det kan betyda mineralvatten, skönt häng, umgänge och röka för många cigaretter… Och just nu när jag sitter och hänger kommer förra sommarens mest minnesvärda händelse upp. Vi satt på en servering ute i solen och kompisens kompis visade en bild hon fått skickat till sig. En kille hon dejtat ett par gånger, inte haft sex med, hade fotat sin penis, i motljus, i ett par genomskinliga nät-shorts. Kuken, som var slak, syntes väldigt tydligt och den var milt sagt gigantisk – lång och tjock hängde den ner på låret. En av kvinnorna skrek ”åh herregud!”. Vi andra stirrade som paralyserade. Någon började fnittra. De två männen (hetero) i sällskapet drog efter andan. En frågade försiktigt, efter några sekunder, om det var ett positivt eller negativt utrop. En kör av kvinnor svarade ungefär att: ”Är du inte klok, vem vill ha i sig en sån, den är ju groteskt stor!”


Heterosex fixerat vid penis

Det slitna gamla heterouttrycket ”män vet inte vad kvinnor vill ha” stämmer väldigt ofta när det gäller penisar och vad som ska göras med dem. Dejten som skickat fotot verkade tro att det skulle få henne att fortsätta ses, medan kvinnan drog sig ur direkt – hon ville inte ha sex med gigantisk kuk.

Men visst, kanske hade killen haft problem innan med backande sexpartners, och då är det ju bra att skicka bilder innan de båda hamnar i en sådan situation. Men det verkade inte vara anledningen. Han hade nämligen skickat ännu en bild, tillsammans med den andra, en närbild på ståndet i vinkel som troligtvis gjorde den ännu större än den var (fick jag berättat för mig, då detta foto inte visades i gruppen). Då vill man nog inte kolla av utan mer ”sälja in”.

Sexvaneundersökningar visar att heterosex ofta är väldigt penisfixerat med samlag i slidan. Samtidigt visar undersökningarna att en hel del kvinnor har orgasmproblem, särskilt de som har sex med kukbärare.

Penisar in och ut i slidan är inte alltid det kvinnor njuter av mest av allt. Samtidigt tror många med penisar att det är det som gäller. Det märks inte minst på de heterosnubbar som tycker de kommer för tidigt – de tycker synd om tjejen, att sexet liksom tar slut så fort.


Kängor till patriarkatet

Samtidigt tycker nog en hel del kvinnor att det är skönt när det där med in och ut äntligen tar slut så alla inblandade kan använda exempelvis händer mer, och fokusera på fler kroppsdelar än just slidan. Många heterokvinnor verkar innerligt trötta på penisar, men kan samtidigt underblåsa kukens betydelse i sexet exempelvis genom att ge gliringar om storlekar som inte duger. Men jag förstår snarare det här fenomenet som kängor tillbaka till patriarkatet, eller mot killar som kommenterat kvinnors kroppar och kroppsdelar.

Och visst är det så att en hel del vill ha penisar i sig, och en del gärna stora. Då gäller det att hitta sådana, eller dildos. Det fiffiga med dildos är ju just att man kan välja storlek. Men som sexualupplysare har jag förstått att många med penisar inte vill använda dildo tillsammans med en kvinna, särskilt inte om den är större än kuken, för då känner de sig otillräckliga. Det är ju kuken som ska stå i centrum och ge njutning – bara den. Visst kan händer och tungor användas men det är inte sex, nej då, det är förspel.


Trånga mallar för sex

I riktigt sex ska penisen in någonstans, helst slidan, och vara där inne tills alla är nöjda och belåtna, av just den.

Och för de par där kvinnorna vill ha kuk i sig länge, och mannen kommer fort, blir det också problem. För det är just kött-kuk som gäller. Dildo-kuk i 10 minuter, och sedan kött-kuk tills alla kommer, verkar inte finnas på tapeten – det är ju kuken som gäller hela tiden överallt.

Och någonstans blir det logiskt att jag bara hört tjejer som har sex med tjejer prata sig varma om fisting – först ett finger, sedan två fingrar, fyra, hela handen – i kombination med mycket lyhördhet, långsamhet och teknik. Alla med händer kan göra detta men då är ju inte kuken i centrum, och den ska som sagt boostas hela tiden (vilket jag tror att även en del kukbärare är innerligt trötta på). Många kvinnor som har sex med män skulle nog uppskatta detta sätt att använda en stor kuk på – att bli knullad stegvis med långsamhet och lyhördhet. Om de på förra årets uteservering hade erfarenhet av detta skulle nog inte utropet ”är du inte klok, vem vill ha i sig en sån, den är ju groteskt stor!” komma så samfälligt från kvinnorna.

Män vet helt enkelt inte alltid vad kvinnor vill ha – och kanske inte alltid kvinnor själva vet det heller, på grund av samhällets trånga mallar för sex.

Så, avslutningsvis, för alla som är less på kukfixering vill jag pigga upp med Tiffany Kronlöfs låt ”Så många ställen” – mycket nöje.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: