Therese Sjögran slutar efter VM.

#fotbollsVM: Sverige ute ur VM efter 4-1-förlust mot Tyskland

2015-06-20 | Bella Frank padlock

SPORT

Tyskland spelade tryggt och säkert i åttondelsfinalen mot Sverige som inte hade så mycket att sätta emot. De vann med 4-1 över Sverige som nu får åka hem från VM. Det är ett landslag där inte mycket har fungerat. Besvikelsen är naturligtvis stor, men en spelare som ändå presterat bra i VM är Therese Sjögran som nu avslutar sin långa och framgångsrika karriär. Hon hyllades på Twitter och i tv direkt efter matchen.

Sverige förlorade åttondelsfinalen i fotbolls-VM mot Tyskland på lördagskvällen. Tyskland dominerade från avspark och matchen igenom och kunde ha haft en avsevärt större ledning än 2-0 när det var halvtidsvila. Precis i sista minuten av första halvlek hade Sverige halvlekens bästa målchans när Lotta Schelin spelade fram en bra boll på Sofia Jakobsson som gick upp och försökte nicka i mål men bollen gick ovanför.

Sverige fick till en reducering till 3-1 när Sofia Jakobsson blev neddragen en bit utanför tyskt straffområdet som ledde till frispark. Therese Sjögran lade den och Linda Sembrant kunde nicka in matchens enda svenska mål när nio minuter återstod av matchen. Bara ett par minuter senare hade Sverige en ypperlig chans på ytterligare reducering när Sofia Jakobsson kom fri med tyska målvakten Nadine Angerer som dock kom ut och Jakobsson sköt bollen rakt på henne. Dzsenifer Marozsán satte slutresultatet efter en tysk hörna, ett snyggt skott som Hedvig Lindahl – som för övrigt gjorde en bra insats i det svenska målet – inte kunde ta.

VM är därmed över för Sveriges del. Det fanns många frågetecken om det svenska landslaget inför VM med ett långt radband av skadade spelare. Försvaret fanns det stora frågetecken kring under hela våren men under turneringen har inte heller det svenska anfallet – eller mittfältet – fungerat. Det som inför VM sades skulle vara avgörande – att de svenska stjärnorna som Lotta Schelin och Sofia Jakobsson skulle leverera – har inte hänt. Därmed har besvikelsen över att den svenska VM-resan nu är över framför allt att göra med att det svenska spelet inte har fungerat. I och med detta är också Therese Sjögrans långa fotbollskarriär över. Hon har spelat i landslaget i 18 år och håller det överlägsna svenska rekordet för antal spelade landskamper – hela 214 hann det bli och hon delar därmed Europarekordet med tyska Birgit Prinz. Hon slutar nu och blir efter sommaren sportchef för FC Rosengård. Hon är en av de svenska spelarna som faktiskt har imponerat i detta mästerskap och som verkligen briljerade i gruppspelsmatchen mot USA.

Direkt efter matchen började det också spekuleras i huruvida förbundskapten Pia Sundhage kommer att sluta nu, något hon har flaggat för tidigare. Men i TV4-intervjun ville hon inte prata om det i nuläget. Klart är att mycket inte har stämt sedan Sverige spelade så bra på hemma-EM för två år sedan.

– Just nu tycker jag det är tråkigt för spelarna att vi ska åka hem. Så vad jag ska göra eller inte göra är skitsamma just nu, sade hon till TV4.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: