”Oroande att Sveriges radio försöker minimera protesten”

2015-05-19 | Amalia Alvarez padlock

OPINION

Det som är mest oroande är att Sveriges radio (SR) inte bara stödjer denna syn, utan försöker minimera protesten och lära oss alla vilken syn som är korrekt och som gäller i SR. Det skriver Amalia Alvarez i en replik på Lotten Collin och Ginna Lindbergs svar angående Collins mors dag-krönika.

Amalia Alvarez är en chilensk-svensk författare och serietecknare


RELATERADE ARTIKLAR

2015-05-22 Ginna Lindberg hoppas på fortsatta samtal

2015-05-20 De subjektiva betraktelserna göder stereotyperna

2015-05-20 ”Oroande att Sveriges radio försöker minimera protesten”

2015-05-20 ”Vi behöver inte utbildas om korrespondentens roll”

2015-05-19 ”Det är mitt arbete att skildra mitt och andras liv här”

2015-05-15 Bedrövande nidbild av kvinnokampen i Latinamerika

Lotten Collin försöker göra den latinamerikanska mors dag till en karikatyr av Jungfru Maria och framhåller sig själv som civiliserad svensk feminist. Till sitt försvar tar hon rapporter som innehåller liberal fakta om kvinnors kamp i Latinamerika. Men i sin krönika, där har hon inte fakta utan sin personliga syn, och hon visar sitt personliga perspektiv, fullt av fördomar, eurocentrism, och inte minst rasism.

Det som är mest oroande är att Sveriges radio (SR) inte bara stödjer denna syn, utan försöker minimera protesten och lära oss alla vilken syn som är korrekt och som gäller i SR.

Collin avslutar sitt inlägg med att man kan diskutera lämpligheten i utrikeskorrespondenter som definierar verkligheten i andra länder. Men det skulle ju bara vara en diskussion för diskussionens skull. Jag har svårt att se att hon skulle sluta som utrikeskorrespondent, då hon lever på detta. Mitt bidrag till den så kallade diskussionen skulle vara att det är för skarpt att mina skattepengar ska finansiera den här typen av rasistisk indoktrinering.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: