Ny bok om kvinnor och karriär

2015-03-06 | Andréa Hillgren padlock

EKONOMI

Den 8 mars släpps boken Bortom glastaket som porträtterar 26 ledande kvinnor och deras berättelser om sin väg till karriärstoppen. Varför lyckades just de? Hur hanterar de motstånd och framgång? Hur ser de på ledarskap? Författarna Lena Gustafsson och Ulrika Sedell är själva båda ledarskapskonsulter.

I boken hörs röster som advokaten Elisabeth Massi Fritz, före detta ministern Ulrica Messing, företagsledaren Maria Hamrefors, SVT:s före detta vd Eva Hamilton och näringslivsprofilen Ebba Lindsö. Intervjuporträtten varvas med tips kring karriär och yrkesliv.

– Vi är övertygade om att det behövs fler förebilder som är kvinnor, så att allt fler i arbetslivet kan dra nytta av deras erfarenheter och kunskap. Genom de 26 framgångsrika kvinnornas berättelser visar vi hur resan i karriären ser ut, vilka utmaningar de möter, faktorer som varit avgörande för deras framgång och också de möjligheter som finns. Vi har skrivit en bok som vi själva saknat, en ledarskapsbok som visar vägen Bortom glastaket, säger författarduon.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: