Ulrika Dilton aka Sexual Her Ass-Meant.

Dubbelseger för Crime City Rollers i årets första matcher

2015-02-17 | Bella Frank padlock

SPORT

Malmös Crime City Rollers tog i lördags emot båda Göteborgs rollerderbylag, Dock City Rollers och Gothenburg Roller Derby. Eventet My Bloody Valentine spelades i Heleneholms sporthall och den första matchen var Crime City Rollers första för året och första i den för säsongen nystartade Elitserien.

Ulrika Dilton som spelar i Crime City Roller och i det svenska landslaget berättar att hon är nöjd med insatserna i lördags, både lagets och sin egen insats. De vann båda matcherna, mot Dock City Rollers med 244-121 och boutet mot Göteborg Roller Derby slutade med siffrorna 445-63.

Ni vann dubbelt, kan du berätta lite mer om hur själva spelet fungerade?

– Vi spelade mot Dock City först vid ett-tiden. Vi vann ganska stort men jag tänker att det är inte helt konstigt om man tittar på våra tidigare resultat men jag tycker att de gjorde ett bra jobb och hade ett bra offensivt spel, säger Ulrika Dilton.

Crime City Rollers och Stockholm Roller Derby är de två svenska lag som dominerar stort och som har spelat flera internationella turneringar. Därför försöker Crime City Rollers utnyttja olika spelare i olika matcher beroende på vilket lag de spelar mot.

– Vi har en ganska blandad roster för att man vet att man möter olika motstånd. När vi möter Stockholm hade vi kanske inte haft samma som nu. Men jag tycker att laget spelade bra och jag känner mig nöjd med min egen insats. Men det är ovanligt att spela två matcher så tätt ihop, vi hade bara femton minuter emellan.

Hur gör man för att ladda om i ett sådant läge?

– Det gäller att äta mycket emellan, för min egen del blev jag väldigt trött i sista halvleken och hade svårt att hålla fokus, men då är det bara att försöka hålla ihop och spela klart.

Elitserien i rollerderby drogs igång för första gången i höstas. De lag som spelar där är förutom Crime City Roller och Dock City Rollers också Stockholm Roller Derby, Västerås Roller Derby, Gothenburg Roller Derby och Luleå Roller Derby. Detta var Crime City Rollers första match i Elitserien och dessutom den första matchen för i år.

Hur känns det i laget?

– Det känns mycket bra, vi har nya jammers, och vi har några skadade spelare som är tillbaka och det känns som att vi har stort utvecklingspotential.

Vad betyder det att kunna arrangera sådana här dubbelmöten för rollerderbyn i Malmö?

– Jag blev förvånad över att det kom så mycket folk i lördags. Men jag tror att det berodde dels på att Göteborg är relativt nära så att mycket av deras publik kom hit och hejade, och dels tror jag att vi fick ett stort uppsving när vi hade WET-turneringen i november, det gjorde att vi fick uppmärksamhet både i Malmö och rollerderbyvärlden. Och Malmö stad är ganska givmilda med halltider.

Vad väntar härnäst för Crime City Rollers?

– Det är lite svårt att få lag att spela mot när det är rankning, säger Ulrika Dilton och syftar på problemet med att europeiska lag ofta är för lågt rankade i den internationella rankningen.

– Men vi ska spela i Finland i mars mot Kallio [Rolling Rainbow]. Det är det närmsta vi har, sedan är det flera elitseriematcher.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: