Feministiskt initiativs nya styrelse.

#fikon15: Ny styrelse och partiledare valda

2015-02-15 | Aleksa Lundberg padlock

INRIKES

På Fi-kongressens sista dag i Örebro kom resultatet från gårdagens slutna omröstning av ny styrelse. Valberedningens förslag gick igenom med Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco som partiledare. Den nya styrelsen möttes av stående ovationer och jubel.

FAKTA/FI:S NYA STYRELSE

 • Gudrun Schyman, partiledare

 • Sissela Nordling Blanco, partiledare

 • Gita Nabavi, ordförande

 • Maria Svensson, vice ordförande

 • Marielle Alvdal, sekreterare

 • Linnéa Bruno, politik

 • Victoria Kawesa, politik

 • Rasmus Åkesson, ekonomi

 • Ingrid Mårtensson, ekonomi

 • Johanna Ivarsson, organisation

 • Armina Etimiman, organisation

 • Zakia Khan, organisation

 • Lotten Sunna, kommunikation

 • Omid Massali, kommunikation

 • Sujata Maimi, kommunikation


När kongressdeltagarna under gårdagen skulle gå till beslut om ny styrelse begärdes sluten omröstning. I förmiddags presenterades resultatet som visade att av de 388 giltiga röster som inkommit så var hela 80 procent för valberedningens förslag.

Den nya styrelsen äntrade scenen till stående ovationer och kongressledamöternas jubel.

Tidigare under kongressen har det beslutats att talespersonerna numera ska kallas partiledare, vilket nu Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco är utsedda till. Gita Navabi är ny ordförande och samlade direkt till ett första möte som kommer hållas under lunchen.

I sin helhet inkom 396 röster, varav åtta var ogiltiga.


(Fotnot/sluten omröstning: Om någon eller några av kongressledamötena vill rösta på en kandidat som inte är nominerad av valberedningen kan en kräva sluten omröstning. Då ges möjlighet att via en förtryckt valsedel kryssa i en egen sammansättning av personer som en vill ska ingå i styrelsen. Dessa behöver dock vara anmälda och registrerade i förväg. Utöver valberedningens förslag fanns ytterligare 18 kandidater att välja bland.)

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: