Máxima Acuña: Trots domen fortsätter trakasserierna

2015-02-12 | FemPers padlock

UTRIKES

RELATERADE ARTIKLAR:

2014-12-19 Máxima Acuña vann en (del)seger över gruv-Goliat i Peru

2014-12-05 Kraftsamling inför COP20

2012-11-02 Så jobbar dina pensionspengar

Den 3 februari gjorde polis och vakter nytt intrång på marken som en domstol i Cajamarca gav Máxima Acuña de Chaupe rätt till i december. Denna gång förstörde huset hon håller på att bygga. Skott hördes, men ingen skadades, innan de väpnade styrkorna gav sig av igen i minibussar. Då var sabotaget redan ett faktum.

Gruvföretaget Yanacocha försökte överklaga domen som gav Acuña rätt till sin mark, men i januari fastställdes domen i högre instans. Nu hävdar Yanacocha att den domen omfattar annan mark än den som de nu försöker ianspråktta med våld. I dag, torsdag den 12 februari, hålls en solidaritetsdag över hela världen till stöd för MR- och urfolkskämpen Máxima Acuña de Chaupe.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: