Kobane befriat

2015-01-27 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Kurdiska staden Kobane blev till slut begravningsplatsen för terroristgruppen IS (Daesh), säger kurder som på måndagskvällen firade i många storstäder i Europa, bland annat i Stockholm och Berlin, samt i kurdiska städer i regionen.

De styrande partiernas försvarsenheter i Kobane har i ett pressmeddelande tidigare under måndagen sagt att stora delar av staden är befriad från IS-terroristerna, bland annat vissa strategiska platser. Men fortfarande pågår strider mellan peshmerga och resterande IS-styrkor, meddelade de. Selahattin Halep, en YPG kommendant från Kobane förklarade att det ännu finns fyra gator i IS-styrkors händer som snart ska besegras, enligt The Rojava News.

Men sent 26 januari meddelade Kurdiska folkförsvaret i ett officiellt meddelande att Kobane är nu helt befriat från IS-styrkor! ”Efter 134 dagars kamp mellan People’s Defense Units (YPG) och Women’s Defense Units (YPJ)och Daesh, är Kobane fritt”.

Samtidigt sade en representant från syriska Democratic Union Party (PYDG) till Kurdpress att Kobanes invånare kan återvända till sina hem eftersom peshmarga har kontrollen över staden.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: