Med Malala Yousafzai på fredsfesten

2014-12-11 | Simone Lindsten padlock

UTRIKES

Fredspristagaren Malala Yousafzai bjöd med sig ytterligare fem flickor till prisutdelningen i Olso. Det uppmärksammas av franska nättidningen Les Nouvelles News. Till att börja med sina skolkamrater Shazia Ramzan och Kainat Riaz från Pakistan, som var med på bussen när Yousafzai blev skjuten av talibanerna för drygt två år sedan. Vidare Kainat Soomro, också en ung pakistanska som kämpar för flickors och kvinnors rättigheter sedan hon blev våldtagen som 13-åring för åtta år sedan. Därtill Amina Yusuf från Nigeria och Mezon Rakan Allemellehan, flykting från Syrien, som båda liksom Malala Yousafzai vill att alla flickor ska få gå i skola.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: