Växer snabbt: Många skriver under protestlista med krav på att Julien Blanc ska nekas inresa till Sverige.

Protester mot Julien Blancs inplanerade Sverigebesök

2014-11-25 | Bella Frank padlock 1

INRIKES

Julien Blanc är en ”dejtingcoach” som har rest världen runt för att lära män hur de ska få kvinnor att ha sex med dem. Med knep och en jargong som kritiker menar utgår ifrån och förstärker en våldtäktskultur och övergår till rena övergrepp möts han av växande protester i en lång rad länder, och i förra veckan nekades han visum till Storbritannien. På måndagen samlades över 8 000 namnunderskrifter på nätet mot flera inplanerade Sverigebesök och på tisdagseftermiddagen rapporterades det om att han ska ha ställt in besöken. De är åtminstone borttagna från hans hemsida.

FAKTA/Namninsamling

Sedan igår har 7 900 personer skrivit på listan som kräver att justitie- och migrationsminister Morgan Johansson ska neka Julien Blanc inresetillstånd till Sverige. Här är länk till protestsidan.

Namninsamlingen riktas till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson med uppmaningen att han ska neka Julien Blanc inresetillstånd till Sverige och har på bara en dag samlat in långt över 5 000 namnunderskrifter (nu är antalet upp i 7 900). På protestsidan motiveras kampanjen med följande: ”Julien Blanc är en man som glorifierar sexuellt våld och kallar det för raggarteknik och sedan håller seminarier om just det ämnet runt om i världen. Han fokuserar på hur kvinnor ska luras till att ha sex i syfte att tjäna pengar. Han har redan blivit utkastad ur Australien och blivit nekad inresetillstånd i Storbritannien. Julien har tre inbokade seminarium i Sverige och detta borde stoppas då jag anser att dessa seminarium är ett hot mot alla svenska kvinnor då han propagerar en våldtäktskultur som måste stoppas.”

Julien Blanc nekades i förra veckan inresetillstånd till Storbritannien efter en omfattande protest samlat in 150 000 underskrifter med krav på att han inte skulle ges tillträde till landet för att genomföra sin planerade föreläsningsturné i landet i februari nästa år, rapporterar BBC. Han jobbar med företaget Real Social Dynamics som bildades 2002 och som arrangerar kurser eller så kallade ”boot camps” i hur män ska bete sig mot kvinnor.


Tar strypgrepp

En av exemplen på Blancs ”knep” som har framhållits för att visa på hur djupt misogyn hans lära är, är en videofilm som postats flitigt i sociala medier den senaste tiden. I den finns ett klipp på hur han tar tag om en kvinnas nacke och pressar hennes huvud mot sitt skrev. Därefter visas klipp från en av Blancs föreläsningar där han berättar för en entusiastisk publik att ”som vit man kan du göra vad som helst” i Japan. På sin hemsida välkomnar han besökare med uppmaningen att de ska få lära sig hur man får en tjej att be att få ha sex med dem efter att ha ”kortslutit hennes känslomässiga och logiska hjärna”.

Han beskriver där hur han förvandlat sig från en ”blyg kille” med hjälp av tips från boken The Games från 2005. Boken kom ut i svensk översättning 2006 med titeln Spelet – En inträngande analys av raggningsexperternas hemliga sällskap. ”Efter 4-6 månader så gick jag till en bar efter att ha samlat på mig alla dessa erfarenheter som refererades. Gjorde några rutiner på en tjej jag kände till, boom så knullade jag henne” skriver han blandat annat. Han marknadsför sig själv genom att förkunna att han kan hjälpa män med allt från att bli mindre nervösa till att lära dem hur man ”besegrar varenda enskild invändning hon kan ha” när de försöker få en kvinna att ha sex med dem.


Protester i många länder

Protester mot Julien Blanc har också inletts på Irland, Sydkorea, Kanada och i Brasilien har 400 000 personer på bara en vecka skrivit under en protestlista mot Blancs inplanerade besök nästa år. I Tyskland har 150 000 personer skrivit under protestlistan ”Ingen våldtäktspropaganda”.

Nyligen blev Blanc tvingad att lämna Australien mitt under en föreläsningsserie efter flera protester mot hans metoder där. Landets immigrationsminister Scott Morrison drog in Blancs turistvisum varpå Blanc fick lämna landet.

– Den här mannen förde inte fram politiska idéer, han förde fram åsikter som är nedsättande mot kvinnor och det är något som våra värderingar i det här landet avskyr, sade Scott Morrison rapporterar Sidney Morning Herald.

I en intervju förra veckan med CNN där Julien Blanc fick skarpa frågor från Chris Cuomo försvarade han sig med att han ville ”be om ursäkt om jag kränkt någon”, detta efter att bland annat tidningen Time frågat i en artikel om Blanc är ”världens mest hatade man”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20141125 - Helena Brors

Julien Blanc ställer in Sverigebesök.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: