Stockholm Mean Machines och Arlanda Jets i våras.

Stockholm Mean Machines vann stort i säsongens första match

2014-05-23 | Bella Frank padlock

SPORT

Det blev en storseger för Stockholm Mean Machines i säsongspremiären mot Arlanda Jets. Segersiffrorna 56-0 var ett resultat över förväntan för Stockholm Mean Machines som ställde upp med ett till stora delar nytt lag:
– Det känns jätteskönt, det var ett kvitto på hur mycket vi har ansträngt oss, säger Ulrika Almström.

Stockholm Mean Machines lyckades alltså inte bara vinna utan även hålla nollan mot Arlanda Jets i säsongens första match som spelades på Zinkensdamms IP på Söder i Stockholm. Eftersom laget tappade flera spelare efter förra säsongen och fått in många nya spelare fanns det en del frågetecken för Stockholm Mean Machines innan matchen, trots att man är regerande svenska mästare. Laget har också fått en ny och större tränarstab och har infört mer komplexa spelsystem, så det var många aspekter som skulle falla på plats. Efter vissa nerver i början så gjorde de också det.

– Det var absolut över förväntan, vi hade inte väntat en sådan storseger, vi hade väntat oss en jämn match. Det var den också till en början, men sedan lyckades vi få övertaget inte bara genom poäng utan också mentalt, säger Ulrika Almström som spelar på den defensiva linjen i Stockholm Mean Machines till Feministiskt Perspektiv.

– Till en början märkte man att det var mycket nerver som spelade in, vi gjorde missar då nerverna fick övertaget, men när vi coolade ner oss och spelade fotboll på riktigt gick det väldigt bra.


Hon har spelat i laget i tre år, och hon berömmer lagets nya spelare som gjorde en stor insats i sin första match någonsin.

– Jag är väldigt stolt över våra nya tjejer som levererade. Jag kommer ihåg min första match, man vet inte riktigt vad man möter förrän man står där. Många av de nya spelarna ville inte sluta spela, de önskade att matchen skulle vara längre och sade att det var det roligaste de gjort, säger Ulrika Almström.

Kanske är Stockholm Mean Machines på väg att få ytterligare nya tillskott. Intresset för sporten växer överlag. Den senaste månaden har Ulrika Almström haft kontakt med tiotalet tjejer som är intresserade av att prova på att spela amerikansk fotboll och på deras träning i måndags kom tre intresserade tjejer för att testa. Deras huvudtränare Thomas Larsson sade i förra veckan att han hoppas att laget kommer växa under säsongen så att de är över 30 i slutet av säsongen efter sommaren.

Lagets nästa match är den 1 juni, också den en hemmamatch med spel på Zinkensdamms IP då man möter Uppsala 86ers som ännu inte har spelat någon match för säsongen. Och trots segern finns det mycket att gå igenom och träna på. Matchen i söndags har filmats och den kommer man att se på för att analysera spelet och hitta misstag och saker som kunde ha gjorts bättre, något som deras coacher kommer att plocka upp och gå igenom.

– Överlag kan man säga att vi behöver ta rätt vinklar till personer som har bollen och att alla ger 110 procent på bollbäraren och tacklar, och att vi säkrar tacklingarna. De hade oerhört många bra spelare, en av deras runningbacks var väldigt slitstark och kom igenom flera gånger, vi måste vara beredda på ett sådant motstånd. Även om man vinner betyder det inte at motståndaren var dålig. Arlanda slutade aldrig spela, ingen hängde läpp. Alla körde schysst men hårt spel matchen igenom.


Ulrika Almström (till höger) gör sig redo för träning.

Till årets serie har ett nytt lag tillkommit, Örebro Black Knights, som spelade sin första match mot Västerås Roedeers, också i söndags. Örebro Black Knights vann med 22-6 mot ett Västeråslag som hade för få spelare och därför fick dubblera många gånger genom att både spela offensivt och defensivt. För Stockholm Mean Machines har uppladdningen inför mötet mot Uppsala 86ers, som funnits i tre år och tog sin första seriematchseger i förra årets säsongsstart, redan börjat. På träningen i måndags gick rätt mycket tid åt att mjuka upp stela kroppar matchen i söndags och få igång rörligheten:

– Man blir ganska stel efter två och en halv timmes kollissionskontaktsspel, förklarar Ulrika Almström, men det handlade också om att öva tacklingar, sparkspelet och justera spelet.

– Vi ska köra lika hårt igen om inte hårdare, en vinst betyder inget förrän man är i final. Det är bra att ha ett dåligt närminne, man ska absolut inte drabbas av något högmod för att man vunnit en match.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: