Emma Janke, pressekreterare på Kvinna till kvinna.

Kritiken mot Kvinna till kvinna saknar grund

2014-05-17 | Emma Janke padlock

OPINION

Bagdad Women Association, som vänsterpartisterna Maria Hagberg och Inger Stark hävdar inte får stöd av Kvinna till kvinna, är en av deras äldsta samarbetsorganisationer och en av initiativtagarna bakom brevet till Bildt, konstaterar Emma Janke i en replik.

Emma Janke är pressekreterare på Kvinna till kvinna


RELATERADE ARTIKLAR

2014-05-16 "Barnäktenskap borde kriminaliseras i alla FN-länder"

2014-05-16 Edda Manga: Jag försvarar inte barnäktenskap

Kvinna till Kvinna kritiseras av vänsterpartisterna Maria Hagberg och Inger Stark. Enligt debattförfattarna är det problematiskt att vi, i ett öppet brev riktat till utrikesminister Carl Bildt, har krävt att Sverige borde agera kraftfullt i frågan om barnäktenskap och kvinnors rättigheter gentemot Iraks styrande. Samtidigt som vi inte givit medel till Baghdad Women Association, en kvinnoorganisation i Irak.

Kvinna till Kvinna samarbetar med flera kvinnoorganisationer i Irak, samtliga arbetar för kvinnors rättigheter och några specifikt med frågan om barnäktenskap. En av våra äldsta partners är just Baghdad Women Association, som artikelförfattarna hävdar inte får något stöd från oss.

Brevet till Carl Bildt finns att läsa på vår hemsida. Det skrevs i april, på initiativ från några av våra samarbetsorganisationer i Irak, bland annat organisationerna Pana Center, som arbetar specifikt med frågan om barnäktenskap och Baghdad Women Association. Vi ställer oss därför helt oförstående till den kritik som riktas mot oss.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: