Nya utmaningar för Stockholm Roller Derby i Florida

2014-05-02 | Bella Frank padlock

SPORT

I helgen spelar Stockholm Roller Derby Allstars i den amerikanska tävlingen Beach Brawl i Florida. Går det bra kan de klättra uppåt på den internationella rankninglistan.
– Vi hoppas visa vad Stockholm går för, säger lagkapten Karolina G Berglöf, aka Swede Hurt.

Tävlingen, en Game Weekend, spelas i Fort Lauderdale i Florida, USA och där kommer Stockholm Roller Derby möta tre amerikanska lag, från Houston, Tampa och Pittsburgh. Tävlingen är uppdelad i poddar som innehåller fyra lag vardera och alla lagen möter varandra. I andra poddar ingår lag från flera andra länder, bland annat kommer lag från Colombia, Kanada och Tyskland att spela. Sammanlagt spelar 24 lag från sex länder och tre olika kontinenter i Beach Brawl som också streamas på Gold Cost Derby Grrrls hemsida.

– Det känns jättebra, säger Karolina G Berglöf inför tävlingen till Feministiskt Perspektiv.

Det har knappt gått två veckor sedan Stockholm Roller Derby mötte det topprankade laget Rocky Mountain Roller Girls i Huddinge i Stockholm i en match som gick mycket bra trots förlust. Det har stärkt laget, men kan också ha inneburit att andra lag i USA fått upp ögonen för dem:

– Det var väldigt lärorikt att spela mot Rocky Mountains. Det var en jättechans för oss, men samtidigt så vet andra lag nu att vi kanske är bättre än vår ranking. Nu kanske de inte ser oss som en underdog, säger Karolina G Berglöf som menar att laget annars spelar bäst just från ett underdog-läge.

Under veckan har de jobbat på att ta fram laguppställningar, något som inte har varit helt enkelt då det varit svårt att veta hur de ska matcha motståndarlaget. Dessutom har mental förberedelse varit viktigt då även dessa lag är mycket högre rankade än Stockholmslaget.

– Vi är rankade hundra platser under alla de andra lagen vi möter, det här är unikt och galet. Men vi spelade bra mot Rocky Mountains som är ett ännu bättre lag än de vi kommer möta i Florida, säger Karolina G Berglöf.

Stockholm Roller Derby, som är rankade på plats 118, spelar sin första match natten mot lördag, klockan 01.00 svensk tid. De spelar då mot Tampa City Rollers som är rankade på plats 30, nästa match mot Houston Roller Derby, rankade på plats 26, spelas vid midnatt natten mot söndag. Avslutningsmatchen spelas mot Steel City Roller Derby, rankade som nummer 18, klockan 22.00 svensk tid.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: