Musikvideo med normbrytande budskap

2014-03-07 | Mårten Färlin padlock

KULTUR

FAKTA

Se videon här

Feministiskt initiativ premiärvisade på torsdagen Christopher Sanders (från bandet [Ingenting]) nya musikvideo till senaste singeln "Kokong" på sin hemsida. Videon är Tuva Novotnys tolkning av låten, som enligt Sander själv handlar om att människor, för att finna och bevara kärlek, måste våga överge normer. Han sjunger bland annat:

"Du vill ha en enkel sång, en sån du hört förut. Och lärt dig utantill, redan som barn. Hålla verkligheten utanför din kokong."

De frågade om Feministsikt initiativ ville hjälpa till att sprida deras budskap, för att partiets demokratiska politik och försök till att utveckla en progressiv folkrörelse, passade musikvideons berättelse så väl.

– Till min stora glädje sa de "Ja!". Att det sen sammanfaller med internationella kvinnodagen känns extra vackert, sade Chistopher Sander i ett pressmeddelande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: