Feministiskt initiativs värvningskampanj startade i slutet av oktober.

6000 betalande medlemmar i Feministiskt initiativ

2014-03-04 | Mårten Färlin padlock 1

INRIKES

I veckan meddelade Feministiskt initiativ att de har fått 6000 betalande medlemmar. Sedan slutet av oktober har partiet fått 4 435 nya medlemmar. Enligt Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig för Fi, är nu antalet medlemmar i samma nivåer som andra partier har haft när de tagit sig in i riksdagen.

Feministiskt initiativ meddelade i tisdages att de nått över 6000 betalande medlemmar. Amanda Mogensen, ansvarig för kommunikation och valkampanj (Fi), berättar att de förra veckan fick 595 nya medlemmar. Och att tårta kan ha varit avgörande.

– I förra veckan gick vi ut med att vi skulle ha tårtkalas den 8:e mars för att fira det feministiska genombrottet. Det är nog en av flera bidragande orsaker till medlemstillströmningen just den veckan.

Men det är också ur ett större perspektiv en medlemsvärvningskampanj som gett resultat.

– Vi lanserade kampanjen i slutet av oktober 2013. Då var vi 1565 betalande medlemmar. November, december, januari och februari har gått. Nu är vi över 6000!

Medlemsantalet är nu enligt Mogensen i samma nivåer som andra partier har haft när de tagit sig in i riksdagen.

– Vi är nu fler medlemmar än vad Sverigedemokraterna hade när de kom in. Fi är dessutom den politiska motkraften som går till val på mandatet att driva en feministisk och antirasistisk kamp. Och vi kommer att våga föra den politik som personer röstar på oss för.

Feministiskt initiativ bjuder på tårta på flera håll i landet under Kvinnodagen den 8:e mars. På Nytorget i Stockholm kommer bland annat Gudrun Schyman, partiledare (Fi), hålla tal och signera sin bok.

– Kan du inte komma? Då kan du streama tårtkalaset och talen i Nytorget via webben, och äta tårta ändå, säger Amanda Mogensen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20140307 - Emma Sylvén

Wow! Det finns hopp!!! Blir så glad och stärkt av att höra om alla fina krafter som tar ställning för feminism, allas lika värde. Inkludering - i stället för exkludering, medmänsklighet, värme och kärlek - i stället för misstänksamhet, rädsla och hat.

Det ger kraft och tro på att det är möjligt. Alla kan göra något, även små saker och ställningstagande har betydelse, tillsammans.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: