Twitter-upprop för kvinnoröster

UTRIKES

Trots att studier visar att kvinnor är mer benägna att använda sociala medier än män är få kvinnor inkluderade när listor görs över de mest inflytelserika rösterna på sociala medier som Twitter.

För att ändra på det har The Representation Project tagit initiativ till en lista och uppmanar därför folk att maila eller twittra under hashtaggen #amplifytheirvocie förslag på kvinnor vars röster spelar roll och påverkar.

The Representation Project skriver i ett pressmeddelande att sociala medier både innebär möjligheter och svårigheter för kvinnor. Särskilt utsatta blir kvinnor som är rasifierade eller feminsiter eller både och.

Kvinnor som twittrar om frågor som rör genus och rasdiskriminering löper stor risk att utsättas för sexuella trakasserier och till och med dödshot i allvarliga försök att tysta deras röster. Trots detta utnyttjar kvinnor sociala medier för att göra sina röster hörda med inlägg som är viktiga i debatten menar The Representation Project (tidigare MissRepresentation) och uppmanar därför att de uppmärksammas.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: