Blå prickar för enskilda feminister, röda för organisationer eller grupper, gröna för webbsidor eller bloggar och gula för akademiska institutioner.

Nätverk sätter världens feminister på kartan

2013-11-08 | FemPers padlock

UTRIKES

Feminister från hela världen uppmanas höra av sig till Feminist Network Project för att delta i initiativet till att synliggöra feministiskt arbete samt att öka det feministiska kontaktnätet.

Samtidigt som feministisk aktivitet är på framväxt runt om i världen saknas det ofta möjlighet att översätta lokala eller regionala landvinningar som gjorts till internationell nivå. För att öka feministers synlighet och därmed möjliggöra ett kontaktnät mellan olika feministiska grupper globalt har Feminist Network Project dragits igång.

Till projektet kan enskilda feminister, organisationer, bloggar och webbsidor eller akademiska aktörer ansluta sig genom att fylla i ett enkelt webb-formulär. När det är gjort tillfogas de till en feministkarta där det med ett enkelt klick går att hitta feminister runtom i världen.

Initiativtagarna är en grupp feministiska aktivister från länder som Kanada, Frankrike, Marocko och Tunisien som möttes på World Social Forum som i mars i år gick av stapeln i Tunis. Genom projekt som feministkartan vill de stärka feministiska nätverk och öka kontaktytorna mellan olika grupperingar i olika länder och regioner.

hemsidan skriver de: ”I ett åtstramat ekonomiskt och politiskt klimat, där många människorättsfrågor som är fundamentala för feministiska kamper regelbundet ifrågasätts, är det avgörande för oss att förena våra styrkor för att nå våra mål”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: