RFSL för stöd för utbildningsmaterial om transpersoner

2013-11-06 | FemPers padlock

INRIKES

Hbt-minister Erik Ullenhag har i dag, onsdag, beviljat en ansökan från Riksförbundet för homosexuellas, bisexuella och transpersoners rättigheter (RFSL) om stöd för att ta fram ett fördjupat utbildningsmaterial om frågor som berör transpersoner. Förbundet får 350 000 kronor från regeringskansliet för detta ändamål. Det meddelar Arbetasmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande.

RFSL utbildar varje år tusentals personer i syfte att öka kunskapen om transpersoner situation och behov för att bidra till att motverka intolerans och diskriminering. Målgrupper är bland annat skolor, personalavdelningar, fackliga organisationer och ungdomsmottagningar.

- Arbetet för mänskliga rättigheter och hbt-personers situation måste fortsätta. Sverige ska vara ett öppet och fritt samhälle där alla människor ska ha samma möjlighet att förverkliga sin fulla potential utan att hållas tillbaka av fördomar och diskriminering. Transpersoner drabbas i dag fortfarande i hög grad av fördomar och diskriminering och ett centralt fokus i hbt-politiken kommande år handlar om att öka kunskapen om och bryta fördomarna mot transpersoner, säger hbt-minister Erik Ullenhag i en presskommentar.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: