Margaret Cho till Södra teatern

2013-11-06 | FemPers padlock

KULTUR

FAKTA MOTHER

Show med Margaret Cho

På Stora Scen, Södra Teatern

Den 18 december, 19.30

I december gästar den amerikanska stå upp-stjärnan Margaret Cho Södra Teatern med showen ”Mother”. Hon har gjort sig känd som en förkämpe för hbt-personers rättigheter och använder humorn som vapen.

Enligt pressmeddelandet från Södra Teatern om Sverige-besöket analyserar Cho moderskapet på ett högst otraditionellt sätt showen, som hon turnerar med i USA just nu. Hon tar upp ras, droger, sex, kändisskap, om att vara bög kontra straight och riktar fokus mot queerkulturens syn på "starka kvinnor".

Margaret Cho är född 1968, uppvuxen i San Fransisco och har varit verksam som komiker sedan början av 90-talet. Margaret Cho har vunnit ett flertal priser, blivit nominerad för Grammy Awards och fått utmärkelsen American Comedy Award for Best Female Comedian, men är lika mycket politisk kämpe som komiker. Bland annat medverkar hon i dokumentären Miss Representation och berättar om sexismen i branschen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: