Lönediskriminerad föräldraledig får ersättning och justerad lön

2013-11-05 | FemPers padlock

EKONOMI

Efter en omorganisation ville tingsrätten i Solna premiera de som visat intresse och engagemang för verksamhetens utveckling. Konsekvensen blev att en föräldraledig kvinna missgynnades, trots att det enligt lagen inte är tillåtet att låta lönesättningen påverkas av att någon är föräldraledig.

Efter förhandlingar mellan staten och Diskrimineringsombudsmannen, DO har parterna förlikats. Enligt ett pressmeddelande från DO medger staten att kvinnan borde ha lönesatts på samma sätt som om hon hade varit i tjänst. Därför justeras nu lönen retroaktivt och staten betalar även en ersättning på 40 000 kronor till kvinnan.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: