Tjo vad det viftar på Vänsterfesten i Malmö

Vänsterfest i Malmö

2013-10-13 | Linda Nilsson padlock 4

INRIKES

Linda Nilsson ger oss snabbuppdatering för oss som missade vänsterfesten i Malmö. Tillställningen får fem stjärnor och du den inledande debatten finns med som ljudfil.

Vänsterfesten på Moriskan i Malmö Folkets park inleddes med en podcastad debatt om feminism med Martina Skrak, kommunalråd, Karin Nyberg, serietecknare, Vilma Bolding, aktivist och självförsvarsinstruktör, Diana Mulinari, professor i genusvetenskap ledd av Clara Lindblom.

Det belystes att vi måste vidga begreppet feminism till att inkludera alla politiska handlingar av medmänsklighet. Antimilitarism och att gömma flyktingar är viktiga delar i kampen för en jämställd värld.

Efter debatten intog "Tjo vad det viftar" stora scenen och spelade gamla skånska visor. Samtidigt på lilla scenen läste Karin Nyberg sina serier. Därefter tog Behrang Miri plats på stora scenen och Kristian Svensson bjöd från lilla scenen på visprogg och allsång. Kvällen innehöll en hel rad röda musikanter, god stämning och framtidstro. En riktig happening. Fantastiskt för oss som var där. Synd för er som missade. Fem röda stjärnor!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20131014 - Jörgen Mattsson

"vi måste vidga begreppet feminism till att inkludera alla politiska handlingar av medmänsklighet."

Så det räcker inte att arbeta för kvinnors rättigheter?


20131014 - Anna-Klara Bratt

Har du lyssnat på podcasten?


20131014 - Jörgen Mattsson

Nej.


20131015 - Jörgen Mattsson

Naturligtvis ska man arbeta mot alla sorters orättvisor, men det finns kanske risk att begreppet "feminism" urvattnas.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: