Hon - en katedral av konstnären Niki de Saint Phalle.

Stort intresse för Feministisk fredag på Moderna

2013-10-11 | Jenny Rönngren padlock

KULTUR

I dag är det dags för Feministisk fredag på Moderna Museet i Stockholm. Intresset för ett feministiskt perspektiv på Modernas utställningar har visat sig stort och närmare 1000 personer har anmält intresse på Facebook.

I kväll blir det Feministisk fredag på Moderna Museet i Stockholm. Konceptet med ett feministiskt perspektiv på konst och utställningarna Flickan, monstret och gudinnan av Niki de Saint Phalle och Tala Madani: Rip Image har visat sig vara populärt. Närmare 1000 personer har anmält sig via Facebook och mejl.

- Det stora intresset för Feministisk fredag känns både inspirerande och viktigt. Kanske inte alla som har anmält sig dyker upp just den här kvällen men att så många med så kort varsel säger att de vill komma är något för oss alla att ta ansvar för framgent, säger Feministiskt Perspektivs kulturskribent Katarina Rosengren Falk vars artiklar om utställningarna är upprinnelsen till evenemanget.

Katarina Rosengren Falk är inte direkt förvånad över det stora intresset men hoppas att konstvärlden ska ta notis:

- Att feminism och konst hör ihop är självklart för oss feminister – men är det lika givet för konstvärlden?

Kvällen inleds med ett välkomsttal av Moderna Museets chef Daniel Birnbaum, sedan kommer Katarina Rosengren Falk att ge en feministisk introduktion till utställningarna med Niki de Saint Phalle och Tala Madani:

- Jag kommer att prata om sambandet mellan konst och feminism under kvällen. Är dessa sfärer verkligen två parallella världar? Jag tycker ju inte det.

Evenemanget sammanfaller med att Feministiskt Perspektiv firar tre år sedan läsarnas utgivningsbesked:

– För precis tre år sedan stod det klart att mer än 1500 personer hade registrerat sig för prenumeration och ansåg att det behövdes en veckotidning med ett feministiskt perspektiv på nyheter, det var det som krävdes för att vi skulle kunna starta, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: