Hon - en katedral av konstnären Niki de Saint Phalle.

Feministisk fredag på Moderna Museet i Stockholm

2013-09-27 | Jenny Rönngren padlock

KULTUR

Fredagen 11 oktober blir det feministisk fredag på Moderna Museet i Stockholm. Feministiskt Perspektiv bjuder tillsammans med museet in till en feministisk specialvisning av Flickan, monstret och gudinnan av Niki de Saint Phalle och Rip Image av Tala Madani.

Här kan du anmäla dig om du finns på Facebook.

Du kan också anmäla dig genom att skicka ett mejla till registry@feministisktperspektiv.se

Fredagen den 11 oktober bjuder Feministiskt Perspektiv och Moderna Museet in till feministisk specialvisning av Flickan, monstret och gudinnan av Niki de Saint Phalle och Rip Image av Tala Madani.

Inbjudan riktar sig till Feministiskt Perspektivs prenumeranter och vänner på Facebook och twitter och springer ur ett antal artiklar av Katarina Rosengren Falk om konst, kön och just Moderna Museets ansatser på området.

– Det känns jättekul att vi kan erbjuda våra prenumeranter och vänner denna specialvisning och det är väldigt generöst av Moderna museet att öppna dörrarna exklusivt för oss, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt.

Specialvisningen kretsar kring konstnärerna Niki de Saint Phalle och Tala Madani. Vad är det vi kommer att få se?

– Två helt fantastiska utställningar! Flickan, monstret och gudinnan ger en spännande bild av Niki de Saint Phalle som inte är den vanliga. Jag kommer att berätta om hur hennes konst brukar beskrivas, vad som nu är annorlunda och hur det kan tolkas. Vi ska också titta på Rip Image. Tala Madani är en av de mest vågade feministiska konstnärerna i hela världen i dag. Utställningen är extremt inspirerande. Det ska bli väldigt roligt att uppleva den här konsten tillsammans med andra feminister, säger Katarina Rosengren Falk.

Feministisk fredag öppnas 19:00 av Moderna Museets chef Daniel Birnbaum:

– Moderna museet samarbetar gärna med landets viktigaste intellektuella aktörer. Feministiskt Perspektiv är en av dem. Vår bar på fredagar har blivit en av Stockholms mest levande arenor för diskussioner omkring konst och politik. Jag ser fram emot en kväll med Feministiskt Perspektiv.

Efter visningen spelar Mahoyo skivor från ca 20.00 i baren, där delar av redaktionen finns på plats för att svara på frågor och ta emot önskemål till Feministiskt Perspektiv.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: