Nilla Fischer – årets homo. I somras (bilden) blev hon årets Flata.

#sthlmpride13: Flatgalan – årets höjdpunkt

2013-08-03 | Anna-Klara Bratt padlock

INRIKES

Sveriges första Flatgala ägde rum på Stockholm Pride. Under galan utsågs en rad pristagare. Bland annat utsågs EM-stjärnan Nilla Fischer till årets flata – för sitt öppna och starka sätt att komma ut. Och ja – det blir en Flatgala även nästa år.

Sveriges första Flatgala ägde rum i Pride Park under fredagen på initiativ av Moa Svan som också programledde tillsammans med Nour El-Refai.

Under Flatgalan korades en rad pristagare: EM-stjärnan Nilla Fischer utsågs till årets flata i Sverige, för sitt öppna och starka sätt att komma ut.

Förbundskaptenen Pia Sundhage utsågs till årets stolthet, ”för den legendariska förebild hon är” och Klubb Innandömet utsågs till årets klubb, för ”sitt sätt att skapa en trygg och rolig frizon för flator som vill festa”.Programledarna.

MaryJet och God-Dess and She spelade och Loreen avslutade med "We got the power".

– Årets Pride har för mig varit en stor glädje att vara del av. Flatgalan som från början var en idé och en dröm, blev till verklighet och jag är nu extremt rörd över det gensvar vi fått. Kan knappt fatta att Caroline Seger och Nilla Fischer från landslaget i fotboll var där, Moa Svan som även avslöjar att det blir en ny flatgala nästa år:

– Ja, jag kör igen nästa år. Det ger mig hopp om en ännu mer fantastisk festival nästa år. Flatorna tog steget från House till parken, och jag var där. Det känns just nu hur coolt som helst. Det var en mansparad från början till slut på stora scen i pride park, men en och en halv timme, då var det BARA för flatorna.

Inte bara Svan är nöjd med Flatgalan. Mian Lodalen kallar galan årets höjdpunkt:

– Årets toppnotering måste bli Flatgalan, en historiskt helkväll med bara brudar på scenen. Efter alla år av böggalor kände vi alla som var där: äntligen!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: