Kvinna slog mullan blodigt

2012-09-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Iranska medier rapporterade om en misshandel på öppen gata som senare fick internationell uppmärksamhet. En lokal religiös ledare i en liten stad varnade en förbipasserande ung kvinna för att hon hade ”bad hijab”. Kvinnan svarade tillbaka och sade till honom att han får blunda och inte glo i så fall. När han upprepade sina fördömande för hennes klädsel och sade att hon ska rätta till sin hijab, blev kvinnan så rasande att hon attackerade mannen och slog honom blodigt.

– Hon rättade inte till sin slöja efter mina upprepande varningar, och inte nog med det, hon svarade tillbaka och förolämpade mig, och skräck åt mig, sade religiösa ledaren Beheshti till iranska Mehr.

– Hon knuffade mig på marken och sedan hopade på mig och sparkade mig upprepande gånger medan hon förbannade mig.

Detta är en händelse i en rad olika liknande runt om i landet under loppet av flera veckor. Flera fall av misshandel av moralpoliser rapporterades via officiella medier. Ungdomar slår tillbaka när de stoppas eller trakasseras av poliser och moralvakter, medan folk runt omkring står och tittar på utan att ringa till myndigheter eller ingripa.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: