Linda Andersson utlovar något extra som final för Feministisk Tribunal nästa söndag.

Programmet till Feministisk Tribunal färdigt

2012-09-14 | FemPers padlock

INRIKES

I dag har programmet till Feministisk Tribunal blivit färdigt – nästan. Det säger programmakarna Anna-Klara Bratt och Linda Andersson som tillsammans med Lotta Vilde Wahl och Alle Eriksson på Hallongrottan pusslat in i det sista.
– Det kommer att bli något extra som grande final, säger Linda Andersson som tidigare bland annat arrangerat förra årets partiledarsamtal med Schyman, Wetterstrand och Sahlin på Rival.

FAKTA FEMINISTISK TRIBUNAL PÅ RIVAL:

Feministisk Tribunal äger rum söndagen den 16 september mellan 11-23 på Rival i Stockholm. Alla är välkomna men antalet platser är begränsade till 700.

Du anmäler dig genom att mejla till registry@feministisktperspektiv.se eller genom att tacka ja till Facebook-evenemanget här.

(Har du strikta sekretessinställningar kan det vara svårt att anmäla sig via Facebook, då är det bättre att mejla adressen ovan.)

Feministisk Tribunal är ett samarrangemang mellan Feministiskt Perspektiv och bokhandeln Hallongrottan i Stockholm.

Programmet bygger på antologin ”Det heter feminism” som släpps samma dag och som ges ut av Feministiskt Perspektiv och Hallongrottan med stöd av Kvinnors organisering genom projektet NORMA.


RELATERADE ARTIKLAR:

Snubben anmäld till Tribunalen

Egalia gästspelar på Feministisk Tribunal

Tribunalen tar form

Feministisk Tribunal i september

Här kan du tanka hem programmet som pdf-fil.

De är nöjda men stressade och beredda på justeringar in i det sista, programmakarna Anna-Klara Bratt och Linda Andersson:

– Hade vi varit en myndighet eller större organisation hade vi arbetat i flera månader med det här. Nu är i stället allas insatser ideella och sker vid sidan av andra uppdrag, från redaktörer och författare till alla dem som ska arbeta i entrén eller twittra från själva evenemanget. Men det behöver inte vara fel, det här kommer att bli riktigt spännande, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt.


Över 80 personer på scen

Det är en gedigen lista av medverkande. Bara författarna och redaktörerna till antologin ”Det heter Feminism!”, som ligger till grund för programmet, är närmare 25 personer. Sedan är det moderatorer, paneldeltagare och expertkommentatorer. Över 80 personer kommer att ha passerat scenen under dagen:

– Ändå har vi fått välja bort flera aktuella ämnen som medier, internationella frågor, migration och så vidare. Det hade blivit för fragmentariskt, säger Anna-Klara Bratt som är glad att det nu ändå finns lite plats för humor, öppen talarstol och gemensamma pauser för samtal och mingel.


Maskulinitet och militarism

Bland deltagarna finns bland andra Gudrun Schyman, Tiina Rosenberg och Maria Sveland som alla medverkat i antologin men också Lena Sommestad, Parvin Ardalan och Mikael Gustavsson. Sveriges kvinnojourer är representerade liksom facken och fredsrörelsen.

– Det har ju varit spännande och organiskt att arbeta utifrån författarnas förslag, och det utkristalliserade sig också några tema, trots att alla själva valde vad de ville skriva om. Till exempel maskulinitet och militarism men också politik och ekonomi, så klart, säger Bratt.


Liveproduktion av Feministiskt Perspektiv

Feministiskt Perspektiv kommer att uppdateras löpande under dagen direkt från tribunalen:

– Vi hoppas kunna fånga några av alla intressanta gäster som kommer att finnas på plats, höra och skriva mer om förslag som presenteras under dagen och även uppdatera tidningens avdelningar ungefär som vanligt, berättar Feministiskt Perspektivs utrikesredaktör och redaktionschef Jenny Rönngren som kommer att hålla i de redaktionella trådarna.

Delar av Feministisk Tribunal kommer också att livesändas via Bambuser så att de som inte bor eller har möjlighet att ta sig till Stockholm ska kunna ta del av evenemanget.

– Alla deltagare är inte bekväma med liveupptagningar så om någon önskar så kommer vi att stänga av kameran, säger Anna-Klara Bratt.


Finalen något extra

Bakom Feministisk Tribunal står Feministiskt Perspektiv och bokhandeln Hallongrottan. Lotta Vilde Wahl och Alle Eriksson från Hallongrottan är nöjda med bredden på programmet och tycker också att många av förslagen varit både överraskande och nytänkande:

– Feministisk Tribunal är ju startskottet i en flerstegsraket där vi hoppas väcka liv i det politiska samtalet om feminism inför valet 2014, men också på längre sikt, menar de.

– Antologin vi släpper under Tribunalen tjänar väl sitt syfte att locka till samtal och diskussioner. Vår förhoppning är att det ska bli ytterligare två antologier med fler förslag innan nästa val.

Några detaljer återstår, men programmet är nu i stort sett klart. Linda Andersson, som tidigare bland annat arrangerat förra årets uppmärksammade partiledarsamtal med Schyman, Wetterstrand och Sahlin är särskilt nöjd med tribunalens avslutning:

– Det kommer att bli något extra – det kan vi lova, säger Linda.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: