Sportredaktören Ida Ali Lindqvist svarar Petra Andersson doktor i praktisk filosofi och hobbyryttare.

Glädjande om bevakningen av ridsport blivit bättre

2012-08-07 | Ida Ali padlock

OPINION

Den utveckling som Petra Andersson beskriver är glädjande och kan bara välkomnas, anser Ida Ali. Hon förbehåller sig ändå rätten att kritisera de brister hon faktiskt ser.

Läs också:

2012-08-06 Otajmad kritik om hästsporten

2012-08-03 Dags att synliggöra ridsporten

Det låter fantastiskt att landets sportjournalister börjat behandla ridsporten som en stor sport bland andra stora sporter. Den kunskapen är Petra Anderssons. Själv konsumerar jag enormt mycket sport och hade trots det alltså inte hört talas om ett av ridsportens största namn just nu.  

För mig är detta en signal om att redaktionerna fortfarande inte gör tillräckligt. Responsen på min debattext visar tyvärr att långtifrån alla inom ridsporten sett den utveckling som Petra Andersson ser. Många har hört av sig och anser tvärtom att min text ”var på tiden”. 

Jag är den första att glädjas åt en utveckling där ridsporten får större och mer seriös uppmärksamhet. Min främsta poäng var att ridsporten förtjänar just detta. Den som följer de stora och resursstarka sportredaktionernas bevakning bör få höra talas om namn som Sara Algotsson Ostholt, anser jag. Därför är det mycket uppmuntrande att Petra Andersson kan vittna om att en förändring är på gång.

På tal om tajming beskrivs jämställdhetsutvecklingen ofta just som en tidsfråga. Men inget händer av sig själv. Det vet vi som har lång erfarenhet av feministisk kamp.

Tyvärr är vi fortfarande alldeles för få som överhuvudtaget ser sportjournalistikens makt över utövarnas möjligheter ur ett genusperspektiv. Därför är det viktigt att vi vågar fortsätta vara kritiska mot de brister vi faktiskt ser.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: