Awas och Sofiyas kärlek accepteras inte någonstans där de befinner sig efter utvisningen i februari.

Avslag igen för dödshotade Awas

2012-07-27 | FemPers padlock

INRIKES

Efter utvisningen från Sverige lyckades hon fly, men flickvännen blev kvar i Irak, där paret dödshotades för sin kärlek. Nu utvisas Awas en andra gång.

Läs också:

2012-05-25 Hjälp oss från detta helvete

2012-02-10 Dödshotade lesbiska paret fick inte stanna i Sverige

Awa, som tillsammans med sin flickvän Sofiya utvisades från Sverige till Kurdistan Irak i februari, har fått avslag igen. Nu ska hon på nytt utvisas på till ett Irak, där deras farhågor hade besannats. Efter utvisningen i februari levde de under ständig bevakning, hot och förföljelse. Awas lyckades fly igen, men vad som hänt med Sofiya, som blev kvar i Irak, är okänt.

Awas har ingenting att återvända till, enligt Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och grundare av föreningen Varken hora eller kuvad. Hon har engagerat sig i fallet och hoppas att kvinnors asylskäl och Awas och Sofiyas fall ska uppmärksammas särskilt under Pride-veckan.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: