Protest mot diskriminerande flyglinje

2011-11-18 | FemPers padlock

INRIKES

Rullstorsburna människor nekas att ta direktflyget mellan Östersund och Umeå. Landstingsstyrelsen i Jämtland anser att det är diskriminerande. Därför beslutade landstingsstyrelsen i tisdags att tillsammans med länets handikapporganisationer skicka en kritisk skrivelse till Diskrimineringsmannen DO och Trafikverket. Det rapporterar Länstidningen Östersund.

– Det är märkligt att staten upphandlar flyg utan att följa regelverket som säger att tillgänglighet ska finnas för alla i samhället. Nu gör vi den här skrivningen för att få till en ändring. Det är inte acceptabelt att en grupp i samhället ska stå utanför möjligheten att resa till Umeå direkt från Östersund. Att ta ett flyg via Stockholm kostar både mer och tar längre tid, dessutom hinner man inte resa över dagen i båda riktningarna, säger landstingsrådet Harriet Jorderud (S) i ett pressmeddelande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: