Gratis teater för hemlösa

2011-11-18 | FemPers padlock

KULTUR

Vem har sagt att hemlöshet skulle frånta människan hennes behov av konst? Det frågade sig regissören Mattias Nyberg och bestämde sig för att sätta upp en teaterföreställning för hemlösa. Den 4 december spelar Nybergteater.se William Mastrosimones pjäs Extremer på Teater Replicas stora scen för endast hemlösa. På scenen står Birgitta Rudklint, Jesper Berglund, Anilla Larsson och Camilla Rensgård

– Om vi med denna föreställning under bara några ögonblick kan åstadkomma något som kan kallas levande teater, kanske vi ändå har dragit ett strå till stacken. I barndomen planerade jag med stort allvar (och en del självbelåtenhet) att som vuxen köpa ett mycket stort hus och låta alla hemlösa flytta in där. Nu måste jag inse att min – vår – pusselbit ser ut på ett annat sätt! Säger Mattias Nyberg, grundare av Nybergteater.se, i ett pressmeddelande.

Pjäsen hanterar drabbande ämnen som övergrepp och hämnd med den centrala frågan "Hur handskas man med ondska utan att själv bli en del av det onda?"

Övriga föreställningar av Extremer äger rum den 7/12, 8/12, 12/12, 12/12 och
14/12.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: