1000 möjligheter till norska barn

2011-11-18 | FemPers padlock

KULTUR

I Sverige har boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 hittills kommit ut i 14000 exemplar. Den har blivit väldigt uppskattad bland föräldrar som vill uppfostra sitt barn utan att hamna i könsrollsfällorna. Nu kommer boken ut på norska.

– Norge är ett land som på många sätt är likt vårt, självfallet har de samma fällor och krux som vi har, säger Marie Tomicic, som har skrivit boken tillsammans med Kristina Henkel, i ett pressmeddelande.

Att ge sitt barn ett jämställt bemötande är inte lätt men boken vill ändå lyfta fram att det inte är så svårt att få in jämställdhet i hur man behandlar ett barn.

– Vi kallar det ju inte krux av en slump, säger Marie Tomicic i pressmeddelandet. Det finns ju ingen quick fix, då hade vi redan varit ett jämställt samhälle idag. Istället måste man se att olika situationer och barn kräver olika lösningar och förhållningssätt. Därför har vi ansträngt oss för att inte ge en universallösning utan förslag på flera olika strategier.

Emili Svensson har illustrerat boken och den är i Sverige utgiven på Olika förlag. Den norska upplagan ges ut av förlaget Pedagogiskt Forum.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: