Naomi Wolf under föreläsning vid Brooklyn Law School 2009.

Naomi Wolf greps vid Wall Street-protester

2011-10-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Författaren till The Beauty Myth (Skönhetsmyten), USA:s välkända feminist Naomi Wolf, greps i onsdags vid en av Wall Street-rörelsens protester i New York. Hon anklagades för att ha stört "allmän ordning" och fördes i handbojor till närmaste polisstation.

Efter att hon blivit frisläppt skrev Naomi Wolf på sin Facebooksida att hon inte hade begått något brott alls, utan "fredligt och respektfullt" hade gått fram till polisen för att argumentera mot deras agerande mot demonstranterna som samlades utanför Skylight Studios på Manhattan för en fredlig och ordnad protest.

Wolf förklarade för sina fans att hon släpptes kort efter arresteringen. Men polisen varnade henne att om hon återigen deltar i protesterna och grips, kommer hennes fingeravtryck att registreras tillsammans med en bild på henne. Polisen sade uttryckligen att "då går allt detta till Federala databasen och följer dig resten av livet".

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: