Kvinnor organiserar sig

2011-10-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Women of Occupy Wall Street, WOW, hade sitt första stormöte förra veckan. Kvinnor som sover vid Zuccotti Park utanför Wall Street möter en rad praktiska problem som ofta har med trygghet att göra. Nu har WOW-aktivister lyckats avskilja en sovplats för enbart kvinnor. En del andra frågor diskuterades på mötet, bland annat hur kvinnornas medverkan i alla arbetsgrupper inom rörelsen ska utökas.

Dessutom diskuterades strategier för att lyfta fram kvinnokraven och integrera kvinnors ekonomiska krav i den landsomfattande rörelsens krav. WOW hoppas att proteströrelsen i andra städer också bildar liknande kvinnogrupper för att kunna dra fler deltagare till rörelsen, särskild kvinnor från andra etniska grupper, och inte bara vita.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: