Ny kurs i feministiska materialismer

2011-09-16 | Edda Manga padlock

FEMINISM

Mer information hittar du här.

En ny kurs vi Lindköpings universitet plockar upp den internationella trenden av ”postdiskursiva” feministiska studier. Kursen heter ”Introducing Feminist Materialisms” och erbjuder en introduktion till feministiska materialismer utifrån frågor som vad det innebär att vara människa och vilka är kroppens gränser i förhållande till den materiella världen ur icke androcentriska och antropocentriska perspektiv.

Materialism i detta sammanhang ska inte tolkas som en återgång till en determinerande materiell bas eller en materiell essens utan som en kritisk vidareutveckling av diskursanalys inom feministiska, queera och postkoloniala studier.

Kursen riktar sig till doktorander och masterstudenter och kan sökas fram till 29 september 2011.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: