Kritiserat queeraktivist-möte i Israel inställt

2011-09-16 | FemPers padlock

UTRIKES

Palestinian Queer Groups välkomnade den internationella hbt-ungdomsföreningen IGLYO:s beslut att ställa in sitt årsmöte. Planen var att det skulle hållas i Tel Aviv med statligt ekonomiskt stöd från Israel. Detta skapade diskussioner inom organisationen. Palestinian Queer Groups protesterade och initierade en kampanj Boycott the General Assembly in Tel Aviv och IGLYO Out of Israel som fick stöd av många andra nationella och internationella queer-grupper, liksom the International Gay and Lesbian Cultural Network. Kampanjen resulterade till slut i att beslutet drogs tillbaka.

"Årsmötet i Israel är inställt", skriver IGLYO and Israel Gay Youth i ett gemensamt uttalande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: