Grönt parti i Libanon valde kvinna till ordförande

2011-09-16 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Nada Zaarour

Libanons Green Party bildades 2008 och fokuserar på miljöfrågor. De libanesiska gröna är det första politiska partiet i landet som valt en kvinna till sin ordförande. Hon heter Nada Zaarour och är en pionjär i miljökampen och en socialrättsaktivist i Libanon.

Partiet har också valt in nya unga medlemmar i sin styrelse. Fem av de femton styrelseledamöterna är unga kvinnor. Partiet har dessutom valt styrelseledamöter med respekt för mångfalden i landet.

– Green Party har visat att det går att övervinna sekteristiska hinder. Partiet har för andra gången valt styrelsemedlemmar med rötter i alla religiösa grupper och från alla regioner, skriver Green Party i sitt pressmeddelande.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: